Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Witlofsalade I

Aantal personen: 4

Ingrediënten

enkele struikjes witlof
mayonaise (eventueel voor de helft volle yoghurt)
1-2 sinaasappels
1 grote goudrenet (zachtzuur)
1/2 kopje rozijnen
een handje walnoten
milde paprikapoeder
enkele druppels citroensap

Bereiden

Maak de witlofstruikjes schoon, haal er de lelijke bladeren af, snijd ze
fijn en zet ze direct in het water.
Voeg citroensap toe om de witlof mooi blank te houden.
Spoel de rozijnen af onder heet water, doe ze in een kopje of beker en
voeg hieraan zoveel rum of sherry toe dat ze net onder staan.
Snijd de sinaasappel door, pers de ene helft uit en snijd de andere helft
in partjes (zonder schil).
Schil de appel en snijd deze in halve maantjes.
Besprenkel die direct met citroensap, anders worden ze bruin.
Hak de walnoten fijn.
Schep de mayonaise in een slakom en breng die op smaak met het
sinaasappelsap, iets sherry en een snufje paprikapoeder.
Laat de witlof goed uitlekken en vermeng hem met de saus.
Schep er dan de rozijnen, appel en stukjes sinaasappel door.
Strooi er de gehakte walnoten over.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lollo rossosalade met bietjes enframbozenvinaigrette
Rijstsalade met fruit
Franse salade met spekjes, ei enwalnootcroutinos
Salade van duivenborst met artisjokken en paddestoelen
Thaise kipsalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes